تاثیر مداخلات رفتاری و درمانی در کاهش دود تحمیلی سیگار بر کودکان

تماس کودکان با دود دست دوم سیگار موجب ضررهای جدی و غالبا از طریق والدین و مراقبت‌کنندگان این کودکان در خانواده منتقل می‌شود. طی آزمونی در انگلستان یک مجموعه از مداخلات در این زمینه برای کاهش تماس کودکان به دود دست دوم طراحی شد.
این کودکان همگی در خانه و محل زندگی خود در معرض دود تحمیلی سیگار قرار داشتند و افراد سیگاری خانواده آن‌ها یا قصد ترک سیگار نداشتند و یا اعلام کرده بودند توان این کار را ندارند. این آزمایش در محلات فقیرنشین ناتینگهام صورت گرفت. این کودکان همگی زیر 18 سال داشتند و افراد سیگاری در فضای داخل خانه سیگار می‌کشیدند.
در این آزمایش از مجموعه‌ای از مداخلات شامل برآورد کیفیت هوای داخل منزل تا حمایت‌های رفتاری برای ترک و درمان جایگزین نیکوتین استفاده شده است. در مداخله کیفیت هوا، حد مجاز مواد شیمیایی موجود در هوای خانه که توسط سازمان جهانی بهداشت مشخص شده به افراد سیگاری نشان داده می‌شد. در مداخله رفتاری پزشکان با ملاقات حضوری با این افراد درباره خطر استشاق دود تحمیلی با سرپرستان کودکان صحبت کردند و ترجیح استفاده از دخانیات در فضاهای باز را گوشزد کردند. در مداخله سوم نیز اسپری، آدامس، قرص و … به عنوان جایگزین سیگار برای ترک موقت طول دوره آزمایش پیشنهاد شد.
نتاج نشان دادند تمامی مداخلات در کمتر شدن میزان مواد شیمیایی موجود در بزاق کودکان کمتر شده بود و احتمال تصمیم گیری برای ترک دائمی نیز بیشتر شده بود. در این میان، مداخله درمانی و اندازه‌گیری مواد مضر هوای خانه بسیار تاثیرگذارتر هستند.

اشتراک گذاری این مطلب
تلگرام
واتس آپ
ایمیل
چاپ مطلب

آخرین مطالب

فراخوان های پژوهشی

اطلاعیه ها

همکاری با ما

آموزش