تاریخچه مرکز تحقیقات

 

 

جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات به عنوان سازمانی مردم نهاد که از سال 1362 آغاز به فعالیت کرده است، با هدف پرکردن خلاءهای موجود پژوهشی و راهبردی در حوزه دخانیات در سال 1395 اقدام به کسب مجوز تاسیس مرکز تحقیقات در این حوزه نمود.

مرکز تحقیقات کنترل دخانیات اولین مرکز ان ‌جی‌ اویی تحقیقات کنترل دخانیات در ایران است. این مرکز که در حوزه فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار دارد، در تلاش است تا با رویکردی میان رشته‌ای و همه جانبه در زمینه‌های آموزشی، تحقیقاتی، فرهنگی، خدماتی و… به بررسی مسائل مرتبط با دخانیات بپردازد.

اهداف

  • توسعه و کاربرد دانش در زمینه کنترل و پیشگیری از دخانیات؛
  • انجام پژوهش‌های بنیادی، اپیدمیولوژیک و بالینی درجهت اصلاح نظام بهداشتی و درمانی کشور در زمینه دخانیات باهدف پاسخگویی به نیازهای جامعه؛
  • همکاری و مشارکت همه جانبه با دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها مراکز تحقیقاتی، ارگانها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی در داخل و خارج کشور؛
  • توانمند سازی نیروی انسانی و تشویق و به کارگیری آنها در زمینه کنترل دخانیات؛
  • بسترسازی به منظور نهادینه کردن پژوهش در ارائه خدمات فرهنگی، آموزشی- پژوهشی، بهداشتی و مدیریتی؛

نمونه هایی از فعالیت‌های پژوهشی مرکز

طرح پاد (پیشگیری از استعمال دخانیات در مدارس ورامین ): با رویکرد پیشگیرانه و مداخله‌ای و با هدف ایجاد مدارس بدون دخانیات تدوین شده است.

بانک اطلاعاتی: ایجاد بانک اطلاعاتی دخانیات کشور در بخش‌های پایان‌نامه‌ها، مقالات و طرح‌های تحقیقاتی که در داخل کشور صورت گرفته است.

چشم‌انداز

از آنجایی که رویکرد این مرکز بین رشته‌ای و نگاهی فراگیر و گسترده به موضوع دخانیات و آسیب‌های مربوط به آن است، ضرورت انجام پژوهش‌های علوم انسانی از جمله: علوم اجتماعی، اقتصادی، علوم تربیتی و روان‌شناسی و… لازم به‌نظر می‌رسد.

دعوت به همکاری

بدیهی است که دخانیات به عنوان یک مسئله اجتماعی علاوه بر آسیب‌های متعدد جسمی، منشاء ناهنجاری‌ مختلفی در جامعه است که جز با یاری و همفکری پژوهشگران علوم مختلف شناخته و حل نخواهد شد. از این رو مرکز تحقیقات کنترل دخانیات با  نگاه چند رشته‌ای به مسئله  دخانیات تمایل دارد تا با دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، نهادها، سازمان‌های دولتی و غیر دولتی و پژوهشگران مستقل همکاری‌های لازم را داشته باشد.  همچنین در این راستا از پایان‌نامه‌های مرتبط دانشجویان حمایت به‌عمل خواهد آمد.

آدرس: ایران تهران خیابان ولیعصر (عج) خیابان فتحی شقاقی خیابان فراهانی پور پلاک ۴

تلفن: 88708564

فکس: 2-88105001

تارنما: https://tcrc.iata.org.ir

ایمیل: Tcrc@iata.org.ir

 

اشتراک گذاری این مطلب
تلگرام
واتس آپ
ایمیل
چاپ مطلب

آخرین مطالب

فراخوان های پژوهشی

اطلاعیه ها

همکاری با ما

آموزش