قرار گرفتن در معرض ذرات دود دست دوم[1] ناشی از سیگار الکترونیکی[2] ممکن است اثرات زیانباری را برای اطرافیان به همراه داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع، مدت زمان و عوامل تعیین کننده قرار گرفتن در معرض ذرات دود دست دوم در محیطهای مختلف داخلی در 12 کشور اروپایی است.
در سال 2018-2017 ، ما یک مطالعه مقطعی، بررسی ذرات، بر روی نمونهای از جمعیت زیر 15 سال در 12 کشور اروپایی (بلغارستان، انگلیس، فرانسه، آلمان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لهستان، پرتغال، رومانی و اسپانیا) انجام دادیم. ما شیوع و مدت زمان قرار گرفتن در معرض ذرات دود دست دوم را در چندین محیط داخلی در میان 11604 که مصرفکننده سیگار الکترونیکی نبودند، توصیف کردیم. ویژگیهای سطح فردی و سطح کشور مرتبط با مواجهه با ذرات دود دست دوم نیز با استفاده از تحلیل رگرسیون لجستیک[3] چند سطحی مورد بررسی قرار گرفت.
به طور کلی 16 درصد از افرادی که مصرف کننده سیگار الکترونیکی نبودند، حداقل به صورت هفتگی در محیطهای داخلی در معرض ذرات دود دست دوم قرار گرفتند، از 4.3 درصد در اسپانیا تا 29.6 درصد در انگلستان. میانگین مدت زمان قرار گرفتن در معرض ذرات دود دست دوم در بین کسانی که در معرض قرار گرفتند 43 دقیقه در روز بود. سایر محیطهای داخلی (به عنوان مثال، کافه و رستوران) به عنوان محلی که اکثر افراد غیرسیگاری الکترونیکی در معرض آن بودند (8.3)، و بعد از آن محل کار و مکانهای آموزشی (6.4)، خانه (5.8) ، حمل و نقل عمومی (3.5) و حمل و نقل خصوصی (2.7) گزارش شد. قرار گرفتن در معرض ذرات دود دست دوم در گروههای خاصی از افراد غیر مصرفکننده مانند: مردان، گروههای سنی جوانتر، افرادی که تحصیلات بالاتری دارند، مصرفکنندگان سابق سیگار الکترونیکی، مصرفکنندگان فعلی، کسانی که ذرات دود دست دوم را بیضرر میدانند و زندگی در کشورهایی که مصرف سیگار الکترونیکی دارای شیوع بیشتری است، بیشتر اتفاق میافتد.
ما نابرابریهای مواجهه با ذرات دود دست دوم را در کشورهای اروپایی بررسی نمودیم. دولتها باید قوانین ضد دخانیات خود را برای سیگارهای الکترونیکی به منظور محافظت از اطرافیان، به ویژه جمعیتهای آسیبپذیر مانند جوانان، در نظر بگیرند.
[1]. Second-hand smoke
[2]. Electronic cigarettes
[3]. logistic regression
این مطلب ترجمه ای است از: