بررسی حضور و غلظت ترکیبات استرفتالات در برندها و طعم های مختلف از تنباکو های معطر/سنتی و زایدات تنباکوی قلیان استعمال شده (PWTW)

مقاله طرح پژوهشی « بررسی حضور و غلظت ترکیبات استرفتالات در برندها و طعم های مختلف از تنباکوهای معطر/سنتی و زایدات تنباکوی قلیان استعمال شده (PWTW » که به صورت مشترک توسط مرکز تحقیقات کنترل دخانیات و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام شده است، منتشر گردید. چکیده این مقاله به شرح زیراست:

متاسفانه مصرف تنباکوهای معطر و سنتی در شهرهای مختلف ایران به طور مداوم در حال افزایش است. به این تنباکوها مواد افزودنی، اسانس و ترکیبات شیمیایی اضافه می‌شود که هر یک می‌تواند حاوی مقادیر بالایی از آلاینده‌های مضر باشد. در این مطالعه، غلظت آلاینده استرهای فتالات در تنباکوی تازه معطر/سنتی و زایدات تنباکوی سوخته اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها نشان می‌دهد که سطح این ترکیبات در تنباکوی طعم‌دار به طور قابل توجهی بیشتر از تنباکوی سنتی است. همچنین، نتایج حاکی از آن است که ضایعات سوخته تنباکو می‌تواند خطرات زیست‌محیطی قابل توجهی به همراه داشته باشد و نیاز به نظارت بر این ترکیبات در محصولات تنباکو را تأکید می‌کند.

 

لینک مقاله

https://doi.org/10.1080/03067319.2024.2447385

اشتراک گذاری این مطلب
تلگرام
واتس آپ
ایمیل
چاپ مطلب

آخرین مطالب

فراخوان های پژوهشی

اطلاعیه ها

همکاری با ما

آموزش