اچ آی وی و دخانیات

1 دسامبر (10 آذر) مصادف با روز جهانی ایدز[1] است که شعار امسال آن توسط سازمان بهداشت جهانی[2] «پایان دادن به نابرابری‌ها، پایان دادن به ایدز»، نام گرفته‌است.

سیگار یک تهدید جدی برای سلامتی همه افراد است، اما به طور ویژه برای افراد مبتلا به اچ آی وی خطرناک است. مصرف سیگار خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان، بیماری‌های شدید ریوی و عفونت‌هایی مانند ذات‌الریه[3] و سایر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. احتمال ابتلا به این پیامدهای مضر سیگار، در افراد مبتلا به اچ آی وی بیشتر از سایر افراد است.

ترک سیگار می‌تواند به افراد مبتلا به اچ آی وی کمک کند تا کیفیت زندگی بهتر و علائم مرتبط با اچ آی وی کمتری داشته باشند. وقتی سیگار را ترک می‌کنید، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های جدی از جمله حملات قلبی و ذات‌الریه کاهش می‌یابد.

اچ آی وی ویروس نقص سیستم ایمنی انسان است که اگر به درستی درمان نشود، می‌تواند منجر به سندرم نقص ایمنی اکتسابی یا ایدز شود.

اچ آی وی به مقابله‌کنندگان عفونت در بدن شما آسیب می‌رساند- سلول‌های سیستم ایمنی به نام سلول‌های CD4 یا سلول‌های T- با گذشت زمان، اچ آی وی می‌تواند بسیاری از این سلول‌ها را از بین ببرد که بدن شما از مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها ناتوان شود، هنگامی که این اتفاق می‌افتد، اچ آی وی منجر به ایدز می‌شود.

ارتباط سیگار با اچ آی وی چگونه است؟

اگر سیگار می‌کشید و اچ آی وی دارید، احتمال ابتلا به عفونت‌های مرتبط با اچ آی وی بیشتر خواهد شد که عبارتند از:

برفک[4] (عفونت دهان که کاندیدیازیس دهانی نیز نامیده می‌شود)

لکوپلاکی مودار[5] (زخم سفید دهان)

پنومونی باکتریایی[6]

پنومونی پنوموسیستیس[7]، نوعی از عفونت خطرناک ریه

سیگار کشیدن در هنگام ابتلا به اچ‌آی‌وی، احتمال ابتلای شما به سایر بیماری‌های جدی را نسبت به افراد غیرسیگاری مبتلا به اچ آی وی افزایش می‌دهد. این بیماری‌ها می توانند شما را بیش از حد بیمار کنند یا حتی منجر به مرگ زودهنگام شوند.

 بیماری انسدادی مزمن ریه، یک بیماری جدی ریوی است که باعث مشکلات تنفسی شدید، آمفیزم[8] و برونشیت مزمن[9] می‌شود.

بیماری قلبی و سکته مغزی

سرطان ریه، سرطان سر و گردن، سرطان دهانه رحم و سرطان مقعد

فواید ترک سیگار در بیماران مبتلا به اچ آی وی

اگر سیگار می‌کشید، آن را ترک کنید. ترک سیگار دارای مزایای سلامتی عمده و سریع برای همه مصرف‌کنندگان دخانیات، به ویژه کسانی که مبتلا به اچ آی وی هستند، می‌باشد. ترک، احتمال ابتلا به بیماری را کاهش می‌دهد، به شما کمک می‌کند احساس بهتری داشته باشید و کیفیت زندگی شما را بهبود می‌بخشد. همچنین از دود دست دوم[10]، که ذرات موجود در هوای ناشی از سیگار کشیدن افراد دیگر است، دوری کنید. دود دست دوم دارای اثرات مضر سریع روی خون و رگ‌های خونی شما است که می‌تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد. افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند در معرض خطر بیشتری برای حمله قلبی هستند. دود دست دوم همچنین می‌تواند باعث سکته مغزی یا سرطان ریه شود.


[1]. AIDS

[2].WHO (world health organization)

[3].pneumonia

[4].Thrush

[5].Hairy leukoplakia

[6].Bacterial pneumonia

[7]. Pneumocystis pneumonia

[8].emphysema

[9]. chronic bronchitis

[10].second hand smoke

این مطلب ترجمه ای است از:

https://www.cdc.gov/tobacco/campaign/tips/diseases/smoking-and-hiv.html

اشتراک گذاری این مطلب
تلگرام
واتس آپ
ایمیل
چاپ مطلب

آخرین مطالب

فراخوان های پژوهشی

اطلاعیه ها

همکاری با ما

آموزش