محققان به بررسی این موضوع پرداختند که وقتی این سلولها را در معرض دوز و غلظتهای مختلفی از بخار تنباکوهای طعمدار با 9 طعم دهنده موز، کره، دارچین، اکالیپتوس، نعناع، توت فرنگی و وانیل قرار میهند، چه اتفاقی در آزمایشات میافتد.
در این آزمایش محققان بر روی سلول 9 فرد غیر سیگاری و سلولهای 12 فرد سیگاری که سیگار سنتی مصرف میکردند و همچنین بر روی سلولهای اندوتلیال قلب انسان آزمایشاتی انجام دادند. نتایج حاکی از آن بود که سلولهای فرد سیگاری پیش از اضافه کردن طعم دهندههای شیمیایی هنوز توانایی تولید کمی نیتریک اکسید در بدن خود دارند اما سلولهای فرد غیرسیگاری پس از این که در معرض تماس با طعم دهندهها قرار میگیرند، تولید نیتریک اکسید را کاهش دادند. لازم به ذکر است که نیتریک اکسید در پستانداران دارای خاصیت گشادکنندگی عروق است.
ایمان رحمان پژوهشگر مرکز پزشکی دانشگاه روچستر در نیویورک گفت که ما در حال حاضر میدانیم که دود تنباکو بر سلولهای اندوتلیالی تاثیر میگذارد و منجر به بیماریهای قلبی- عروقی میشود. به گفتۀ او نتایج نشان میدهد بخار کردن و یا تخدیر کردن امنتر از سیگار کشیدن نیست.
تالبوت محقق زیستشناسی مولکولی در دانشگاه کالیفرنیا ریورساید که در این مطالعه همکاری داشت گفت: ممکن است زمانبر بودن تعیین محتویات شیمیایی سیگارهای الکترونیک، پرهیز از دوزهای بالاتر را برای مصرفکنندگان دشوار کند؛ چرا که مصرفکنندگان مواد شیمیایی طعم دهندهها و غلظت آنها را در لیست محصولات نمیبینند، بنابراین روش سادهای برای شناسایی محصولات ندارند، اگر اطلاعات بیشتری در مورد محتویات داشته باشند ممکن است آن را انتخاب نکنند.