با وجود سالهای زیادی که از تولید انبوه سیگار و واکنشها علیه این رفتار آسیبزا در دنیا میگذرد، و با وجود تایید مضرات دخانیات، اما همچنان افرادی با علم به این خطرات مصرف کننده این کالای مرگبار هستند. چرایی این رفتار موضوع تحقیقات بسیاری است. مقالهای که چندی پیش توسط متخصصان حوزه روانشناسی به چاپ رسیده است خبر از نتایج جدیدی میدهد که قابل توجه است.
محققان این پژوهش میگویند مطالعات قبلی نشان داده است افراد سیگاری افراد خطرپذیری در زندگی هستند اما این تنها بخشی از واقعیت است. تحلیلهای آزمایشگاهی جدید میگوید افراد سیگاری با پاداشهای فوری میتوانند وسوسه میشوند. بنابراین تصمیمهای خطرناک که پاداش فوری دارند میتوانند باعث انتخابهای بد و نادرست در این افراد شود. مثلا این افراد ممکن است بیشتر به قمار کردن علاقهمند باشند و یا نسبت به برخی خطرات بی تفاوت باشند. تصادفهای رانندگی بیشتری تجربه کنند، کمتر از کمربند ایمنی استفاده کنند، چکاپهای سالیانه خود را انجام ندهند. طبق تحقیقی در همین راستا زنان احتمال دارد ماموگرافی منظم انجام ندهند؛ افراد سیگاری معمولا کنترل پایینتری روی خود دارند.
محققان این پژوهش تاکید میکنند که در مشاورهها و درمانها باید این مورد آموزش داده شود. لازم به ذکر است که در این تحقیق 60 موقعیت آزمایش ترتیب داده شده بود که افراد (51 مرد و 49 زن) را در مقابل مجموعه انتخابها قرار میداد. پرسشنامه با بازی با کارت با تست هوش و نرم افزارهای کامپیوتری از ابزارهای مورد استفاده این تحقیق بود.
توصیه سیاستی این پژوهش این است که تا حد ممکن راحتی مصرف و دسترسی به سیگار سختتر شود زیرا با این کار پاداش آنی و فوری زیر سوال میرود. مثلا نهتنها مکانهای داخلی و سقف که در فضای بیرونی این امکان نیز تا محدوده معین امکان کشیدن سیگار وجود نداشته باشد. همچنین بستهبندیهای سیگار طبق توصیههای این مقاله باید به شکلی طراحی شود که باز کردن آن مشکل باشد.