طبق مطالعهای که در 4 آگوست 2020 با هدف تعیین دقیق و قطعی اثر استعمال دخانیات بر شدت بیماری کووید 19 توسط راهین کی ریدی[2] و همکارانش منتشر شدهاست، وبسایتهای EMBAS, CENTRAL ,EDLINE WEB OF SCIENCE در بازه زمانی 1 دسامبر 2019 تا 2 ژوئن 2020 مورد بررسی قرار گرفتهاند. این مطالعه گزارش وضعیت مصرف سیگار در بیماران بستری شده با شدتهای مختلف بیماری (حداقل یک مورد بالینی از جمله: پیشرفت بیماری، بستری در آی سی یو[3]، نیاز به تهویه مکانیکی[4] و مرگ و میر) را شامل میشود و دادهها با استفاده از مدل اثرات تصادفی[5] جمعآوری شدهاند.
در این مطالعه 47 پژوهش، که طبق گزارشها شامل بیماران بستری مبتلا به کووید 19 در بیمارستان است، مورد بررسی قرار گرفتهاست. از بین 32849 بیمار بستری شده در بیمارستان، 8417 نفر از آنها سابقه مصرف سیگار داشته، که از این تعداد 1501 نفر در حال حاضر مصرفکننده سیگار هستند، 5676 نفر از آنها قبلا سیگاری بوده و 1240 نفر از آنها سیگاری هستند ولی میزان مصرف ایشان ثبت نشده است.
نتایج این پژوهش نشان میدهد سیگاریهای فعلی و افراد با سابقه مصرف سیگار در معرض خطر ابتلا به حالت شدید بیماری کووید 19 قرار دارند. همچنین این افراد بیشتر از سایرین در معرض خطر مرگ، پیشرفت بیماری کووید 19 و نیازمند به تهویه مکانیکی هستند. بیماران با سابقه هرگونه مصرف سیگار در مقابل نوع شدید بیماری کووید 19 آسیبپذیرتر و در حصول نتایج درمانی، بدتر هستند.
در صورت عدم
وجود روشهای درمانی هدفمند، راهکارهای پیشگیری و حمایتی برای کاهش عوارض مرگ و میر در افراد سیگاری فعلی و سابق بسیار مهم است.
META ANALYSIS.[1
RAHIN K.REEDY.[2
( Intensive Care Unit) .[3)
VENTILATOR. [4
RANDOM EFFECT MODEL.[5
این مطلب ترجمه ای است از: