قرار گرفتن در معرض دود دست دوم سیگار در دوران بارداری اثرات زیانآوری دارد که میتواند برای نسلها تداوم یابد.
آزمایشگاه چاند[2] به تازگی با دانشمندان در موسسه تحقیقات تنفسی لاولیس[3]برای بررسی تأثیرات دود دست دوم بر روی مدلهای حیوانات همکاری کردهاست. نتایج شگفتآور بودند. آنها مشاهده کردند که قرار گرفتن در معرض دود دست دوم به رشد ریه در جنین آسیب وارد میکند. آنها شواهدی از عوارض جانبی در حیوانات نسل دوم که هرگز در معرض دود سیگار نبودند ، پیدا کردند. یافتههای آنها در فرانتیرز این ایمیونولوژی[4] پراستنادترین مجله ایمونولوژی در جهان منتشر شدهاست.
مطالعات هشدار دادهاند که دود دست دوم در دوران بارداری میتواند منجر به تولد نوزادان زودرس، یا با نقایصی از جمله: شکاف لب، شکاف کام یا هردو شود. قرار گرفتن در معرض استعمال سیگار پس از تولد، نوزادان را در معرض سندرم مرگ ناگهانی قرار میدهد. همچنین خطر ابتلا به بروز بیماریهای ریه مانند آسم، برونشیت، عفونت گوش و ذاتالریه را در آنها افزایش میدهد.
میزان مصرف سیگار، از جمله مصرف آن در دوران بارداری، در ایالات متحده رو به کاهش است. متولیان سلامت میخواهند برای تبلیغ این پیام که سیگار کشیدن برای سلامتی مضر است، تلاش بیشتری انجام دهند. سازمان غذا و دارو[5] 13 هشدار جدید درباره بستههای سیگار و تبلیغات آنها ارائه میدهد که شامل دو هشدار در مورد اثرات استعمال دخانیات و کودکان است:
1. سیگار کشیدن در دوران بارداری مانع رشد جنین میشود.
2. دود دخانیات میتواند به فرزندان شما آسیب برساند.
به نظر میرسد هشدارها و کمپینهای آموزشی مؤثر هستند. زنان باردار کمتری سیگار میکشند. حدود 7 درصد از زنان در دوران بارداری سیگار میکشند ، اما این تعداد در بین زنان جوان تر (20-24) بیشتر است.
تحقیقات چاند نشان میدهد ، خطرات ناشی از استعمال سیگار در دوران بارداری طولانیتر از آن است که تصور میشود. چاند گفت: «ما نقص مربوط به دود را در آنزیمهایی که سولفید هیدروژن تولید میکنند ، مشاهده کردیم. فرستنده سیگنال حیاتی [پیام رسان] که به تنظیم رشد اندام کمک میکند، و نقص ناشی از دود در این آنزیمها به حیوانات [نوههای] نسل دوم منتقل شد.» این آنزیمها به طور بالقوه میتوانند به عنوان یک نشانگر نشاندهنده برای تعیین حساسیت آسم در کودکان در آینده خدمت کنند.
علاوه بر این، یافتههای چاند، پیامدهای قابل توجهی در افزایش آگاهی
عمومی نسبت به هر نوع مصرف دخانیات، مرسوم یا امروزی، از جمله انواع سیگارهای
الکترونیکی و قلیان، به طور ویژه برای زنان باردار دارد.
[1].SECOND HAND SMOKE
[2]. CHAND
[3]. Lovelace Respiratory Research Institute
[4]. Frontiers in Immunology
[5]. FDA
این مطلب ترجمه ای است از:
https://medicalxpress.com/news/2020-08-pregnant-woman-future-grandchildren.html