گزارش ما به مطالعهای در خصوص ارتباط بین سیگار کشیدن دائمی و قرار گرفتن در معرض تصاویر دخانیات در فیلمهای مشهور محلی در میان کودکان در منطقه اودوپی[3] در ایالت کارناتاکا[4] در جنوب هند می پردازد.
یک بررسی پرسشنامهای مقطعی[5] از همه دانشآموزان کلاسهای ششم تا هشتم، در مدارس منطقه اودوپی، وضعیت سیگار کشیدن و عوامل احتمالی مصرف سیگار را مشخص کرد، و اینکه آیا کودکان 27 فیلم محلی محبوب که ما کدگذاری کردهایم و به نظر میرسد حاوی تصاویر مربوط به استعمال دخانیات واقعی یا ضمنی است را تماشا کرده اند یا خیر. منظور از وضعیت سیگار کشیدن دائمی، هرگونه مصرف سیگار، بیدیز[6]، یا سایر محصولات دخانی در حال حاضر یا هر زمان دیگری در گذشته بوده است، اثرات مستقل بر وضعیت دائمی سیگار کشیدن با استفاده از رگرسیون لجستیک چندگانه[7] تخمین زده شد.
از 46706 دانش آموزی که در کلاسهای ششم تا هشتم در 914 مدرسه شرکت میکنند، 39282 نفر (84.1%) پاسخهای پرسشنامه را برای تجزیه و تحلیل کامل کردهاند. سیگار کشیدن دائمی توسط 914 شرکتکننده (2.3%) گزارش شدهاست و در یک مدل تنظیم شده متقابل، به طور قابل توجهی با سن، جنس مرد، زندگی در خانهای که سیگار کشیدن در آن مجاز است، داشتن والدین یا خواهر و برادر سیگاری، تحصیلات پایین والدین، سطح پایین درآمد خانواده، عزت نفس پایین، یاغیگری و عملکرد ضعیف مدرسه مرتبط بوده است. پس از لحاظ کردن این تأثیرات، احتمال مصرف دائمی سیگار در بین دانشآموزانی که حداقل یکی از فیلمهایی را که حاوی تصاویر دخانیات هستند را تماشا کرده بودند، افزایش پیدا نکرد.
همچنین مشاهده گردید که مواجهه با یک هشدار سلب مسئولیت سمعی و بصری در ابتدای فیلم به طور معناداری با احتمال کمتر مصرف دخانیات در ارتباط است ولی ارتباط معناداری میان مصرف دخانیات و سایر معیارها مشاهده نشد.
در این مطالعه مقطعی، کودکانی که در جنوب هند فیلمهای حاوی تصاویر
دخانیات را تماشا کردهاند، بیشتر از کسانی که سیگار نکشیدهاند سیگار نمیکشند، این
نشان میدهد که پیام کنترل دخانیات که طبق قانون هند الزام شدهاست، ممکن است اثر تصاویر دخانیات مصرف سیگار در فیلمها را کاهش دهد.
[1] audiovisual disclaimers
[2].Health Spots
[3]. Udupi
[4]. Karnataka
[5]. cross-sectional questionnaire
[6]. Beedis
[7]. multiple logistic regression
این مطلب ترجمه ای است از:
https://tobaccocontrol.bmj.com/content/early/2020/09/07/tobaccocontrol-2019-055353